ELİFELİF DERGİSİ “ANNE ÖZEL SAYISI” ÇIKTI:
BAŞ UCUNDAKİ CENNET: ANNE

“Merhametin Ta Kendisiydi Gözlerin”
Dergi, kapitalizmden fazlaca nasibini almış “Anneler Günü”ne bir başkaldırı niteliği taşıyor. İslam’ın, geleneklerimizin anneye verdiği asıl mananın ve Allah’ın annelere vadettiği cennetin izini süren dergi, Prof. Dr. Yaşar Kandemir’in “Anneler Günü”yle ilgili şu dokunaklı sözüyle sayfalarını açıyor:
“ Eğer anneler gününü icat edenler öksüzlerin ıstırabını düşünselerdi buluşlarını kendileri de beğenmezlerdi.”

27

Bu sayıda yine dopdolu bir içerik var. Sizi dergimize davet ediyoruz.

33

Eğitimci Ayşe Sevimli Hanımefendi, hamilelik sürecini, üç karanlık dönemi ve bu süreçte dikkat edilmesi gerekenleri yazdı.

43

Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları UzmanıUzm. Dr. Mehmet Sarı, hamilelikte tehlikeli olan enfeksiyon hastalıklarını kaleme aldı

53

Uzm. Klnk. Psk. Seliyha Dolaşır, annelik psikolojisine alışmak için size ipuçları sunuyor, erkeklere de hamile eşlerini anlamaları için çıkış yolları gösteriyor.

63

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı/Hipnoterapist/CinselterapistOp. Dr. Ayşe Duman, yüz yılların yüz karası olan kürtaj hakkında ayrıntılı bilgi verdi, kadınları uyardı, “Bu beden bizim değil!”dedi.

73

Nureddin Yıldız Hocaefendi, son yıllarda moda olan, çocuğa değişik isim koyma yarışını İslami ölçüler açısından değerlendirdi. Çocuğa hangi isim konmalı, hangi isim konmamalı? Çocuğa isim koymak kimin görevi? Kur’an’da geçen her isim çocuğa verilebilir mi?

84

Her sayının olmazsa olmazı ilmihâl sayfasında bu sayıda lohusalıktan hamileliğe, özel durumlardan özre kadar “annelik” var.

92

Annelik kitaplardan öğrenilmez. Tecrübeli iki anne sizin için en lazım olan bilgileri derledi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Fırat ERDOĞAN, anne sütüne dair aklınıza gelebilecek her şeyi yazdı. Anne sütü hakkında bilmediklerinizi öğrenin.

117

Prof. Dr. Faruk Beşer’den, son dönemlerde sıkça tartışılan süt bankaları hakkında derinlikli bir yazı… Süt akrabalıkları, sütannelik kurumu hakkında da bolca bilgi içeren yazıyı mutlaka okumalısınız.

122

İslam’da evlat edinme var mıdır? Evlat edinmek, bir çocuğa anne-baba olmak sevap mı, sakıncalı mı?

142

Öğrenmek biter mi veya çocuğunuz da size bir şeyler öğretebilir mi? Medine Yeşildağ Hanımefendi, çocuğundan öğrendiklerinden büyük hikmetler çıkarmış ve bunları kaleme almış. Büyük dersler sizi bekliyor.

152

Muhammed Emin Yıldırım Hocaefendi ile annelik üzerine tadına doyum olmaz bir sohbet gerçekleştirdik. Modern hayatın anneliği küçümsediğini söyleyen hocamızın bu söyleşisi, baş ucunuzdaki cennete daha farklı bakmanıza vesile olacak.

162

Sema Maraşlı, anne-eş ve kayınvalide dengesini yazdı. Bir koltukta üç kadın nasıl taşınır? İdare etme sanatını Sema Maraşlı’dan okuyun.

172

Saliha Erdim Hanımefendi, kayınvalidelerin zedelenmiş itibarını kendilerine iade etmek için ipuçları sunuyor, kayınvalidelere düşen görevleri söylemeyi de ihmal etmiyor.

182

Mahmut Bıyıklı, Fatihleri doğuran, yetiştiren anaları hatırlatıyor: “Kızım sen de Fatihler doğuracak yaştasın!” diyor.

192

Abdülbaki Kömür, anneciğine duygu yüklü bir şiir kaleme aldı. En kıymetlisine…

202

Salih Eğridere, evlilik konusunda annelerin baskın olma isteğinin doğru olup olmadığını, evlilik konusunda annelerin sözünün ne kadar dinlenmesi gerektiği konusunu irdeliyor. Annedir, hakkı mıdır?

211

Liderlik ve Yönetim Eğitmeni Neriman Esendemir, evlerimizdeki konumu itibarıyla anneler ve liderler arasındaki benzer yönleri yazdı. Ne kadar benzer yön olduğuna siz de şaşıracaksınız.

223

Dopdolu içeriği ile Doğal Aile Dergisi Elifelif, “Anne Özel Sayısı” ile 144 sayfa ve Gençdoku
ile birlikte hediye.

Bu sayıyla baş ucunuzdaki cennete bir adım daha yaklaşacaksınız. Hem ne demiş Nuri Pakdil?

Gel

Anne ol

Çünkü anne

Bir çocuktan bir Kudüs yapar.

****

Elif Elif Dergisine abone olmak için..: http://www.gencdoku.com/elifelif-abonelik-formu

Not: Elif Elif Dergisi, 150 sayfadan oluşan, aile temalı, üç aylık periyotlarla yayınlanan ve Genç Doku Dergisi ile beraber hediye edilen bir dergidir.