Bursa’da öyle garip bir torna atölyesi var ki, bu atölyede ne ağaç işleniyor, ne de metal.
Bursa’da bir grup gönüllü, bir araya gelerek hasbihalde bulunmak üzere hazırladıkları bir mekana, Müslümanın günlük hayatındaki yanlış ve eğirliklerini düzeltmeye, doğru bir mümin kimliği kazandırmaya vesile olmasını sembolize etmesi amacıyla “Torna Atölyesi” ismini vermişler. Her hafta bazı günler bir araya gelerek kitap okuyup sohbet yaptıkları bu mecliste, haftanın bir günü de Nureddin Yıldız hocamızın bir sohbetini dinleyerek, sohbetten dersler ve pratik sonuçlar çıkarıyorlar. Kendilerine ölçüler çıkarıp, hayatlarına şekil verdiğini düşündüklerinden de bu mekana “Torna Atölyesi” ismini vermişler.
Bu mekanda kullanılan malzemeler ne bir çarklı tezgah, ne de vidalı bir alet. Bu mekanda kullanılan malzemeler bir sinevizyon ekranı, bir bilgisayar ve bir cd/dvd ya da bir internet bağlantısı. Bu malzemelerle sohbetleri topluca dinleyip, birlikte değerlendirip müzakere etmek için bir araya geliyorlar.
Bursa’lı gönüllüler 2015-2016 yılını Ömer Müslümanlığı ilan etmişler ve bu ilanı her an hatırda tutmak için torna atölyesinin duvarına bir levha asmışlar ve Ömer Müslümanlığı dersinin CD’sini de levhanın altına monte etmişler.
Nureddin Yıldız hocamız son Bursa ziyaretinde gönüllü kardeşlerimizin daveti üzerine “Torna Atölyesi”ni ziyaret ederek kardeşlerimizle kısa bir canlı sohbet gerçekleştirdi. Sohbete katılanların sorularına da cevap veren Nureddin Yıldız hocamız, Bursa’lı kardeşlerimizin esprili yaklaşımlarına esprilerle cevap verdi.