Musab Bin Umeyr Davetçi Okulu Veda Programı Yapıldı
Davetçi Gençler hocalarıyla bir araya geldikleri son programlarında yaşadıkları heyecanı ömür boyu sürecek mücadelelerinin ilk günü olarak tanımladılar.
Duygusal anların yaşandığı programda gençler duygularını paylaşırken hocalarından da son nasihatlerini dinlediler.
Programda söz alan davetçi gençler, bundan sonraki hayatlarında “sırf kendisi için yaşamayan” bireyler olarak hayatlarını sürdürmeye, hayata dava adamı olarak bakmaya kararlı olduklarını vurguladılar. Bu programa katılmaları ve gördükleri eğitimlerden dolayı Nureddin Yıldız hocamıza, ders veren diğer hocalara ve Sosyal Doku yönetici ve çalışanlarına teşekkür eden gençler Mus’ab bin Umeyr Davetçi Okulunda çok önemli birikimler ve tecrübeler kazandıklarını vurguladılar.
24 Eylül 2012 tarihinde başlayıp 28 Nisan 2013 tarihi itibari ile sona eren programda bu yıl Davetçiler 26 farklı alanda 21 farklı hocamız ile 30 hafta boyunca haftanın 6 günü tam gün eğitim öğretim çalışmalarına devam ettiler.
Psikolojik Danışman Abdülbaki Kömür ile eğitim-yönetim uzmanı Cemal Yılmaz hocalarımızın koordinatörlüğünde yürütülen Davetçi Okulunda, aynı zamanda farklı mekânlara düzenlenen etkinlikler, Bolu-Aladağ, Trabzon-Araklı kampları ve ziyaretler ile de nitelikli bir eğitim ve en üst düzeyde verimlilik hadeflendi. Ayrıca Karakter Eğitimi dersleri kapsamında, alanında uzman, toplumumuzun önünde yürüyen 17 farklı isim, kanaat önderi de Davetçi Okulunda seminer verdi ve geniş bir dünya görüşü ile hareket edebilmenin ipuçlarını aktardı.
30 haftalık sürecin sonunda yapılan kapanış programı ise adeta davetçi gençlerin kazanımlarından örnekler sunuyordu.
Program, Davetçi Okulu öğrencilerinden Hafız Ali Doğan’ın kuran tilaveti ile başladı. Derslere giren hocalar, davetçiler, vakıf personeli ve lise öğrencilerinin katıldığı programda Sosyal Doku Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Beşir konuşmasında, davetçilere şu tavsiyelerde bulundu: “Sizler cesur olmalısınız. Çünkü zor zamanlar sizi bekliyor. Kimi zaman insanların dertleri, sıkıntıları, baskıları, sizi sıkıştıracak; kimi zamanda alkışlar övgüler sizi şımartmak isteyecek. Hepsine karşı hazırlıklı ve dirençli olmak, cesur olmak zorundasınız. İster öğretmen ister öğrenci, ister tabi olan olalım; hiçbir zaman davetçi, tebliğci olduğumuzu unutmayacağız. Bende başkalarının birer davetçi olmasına vesile olabilirim fikrini aklımızdan çıkarmamalıyız. Uğraştığımız işin boyutu ne olursa olsun bir insanı kurtaran bütün insanlığı kurtarmış gibidir şuuru ile hareket etmek durumundayız. İnsanlığı kim kurtaracak diye sorduklarında ben kurtarırsam kurtulacak anlayışı içinde bulunmalıyız.” dedi.
Sosyal Doku Derneği Eğitim Koordinatörü Cemal Yılmaz ise konuşmasında “Bizim defterimiz laf defteri değil amel defteridir. Melekler yaptıklarımızı yazıyor. Onun için söz bitti eylem vaktidir. Size hem ilimle, fikirle, siyasetle, aksiyonla meşgul olmayı hem de yeryüzündeki bütün Müslümanları severek, şehadet ve cihat damarı tıkalı olmamak kaydıyla ümmetin her ferdine yardımcı olmayı; bu suretle hizmet etme anlayışına sahip bulunma kazanımını vermeye çalıştık. Sözünü ettiğim anlayışın tabî üyeleri, temsilcileri olarak, bu kapsayıcı, kavrayıcı derinlikte aldığınız mesajı, inşallah yeryüzünde bütün insanlara, ulaştırma gayreti içinde olmalısınız.” dedi.
Sosyal Doku Derneği Eğitim Komisyonu Üyesi, Psikolojik Danışman Abdülbaki Kömür yaptığı konuşmada şu hususlara değindi: “ Bütün hayvanların insan için bir nimet ve ibret tarafı vardır. Arılardan bahsetmek istiyorum. Arılar sosyal varlıklardır. Onların sosyal yanı, kendi aralarındaki hiyerarşik ilişki, tabiattan topladıkları, kimi zehirli kimi zehirsiz bitkilerden bir araya getirdiği çiçek tozları ve bunları kıymetli bir şey yapabilme becerisi… Bunların hepsi bizim için birer ibrettir. Mesela balda iyot olduğunu söylerler. Deniz kenarında yaşayan arılar bu iyotu denizden temin ederler. Kırsal kesimde yaşayan arılar ise bu iyotu tuvaletlerden temin ederler. Ama bal yapabilirler! Söylemek istediğim şudur: Eğer siz arı kıvamına gelmiş iseniz inanın bana en çirkin şeylerden bile hayatınızı yönlendirebilecek, Müslümanlara yön verecek çiçek tozlarını bal yapabilecek bir hikmet yakalayabilirsiniz.”
Eğitimci-Yazar ve Davetçi Okulu hocalarından Yaşar Değirmenci, Davetçileri tebrik ettikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: ” Arkadaşlar burada size rehberlik yapıldı. Muhafaza ve himaye gördünüz. Kaliteli ve vasıflı olmanız için gayret gösterildi. Siz bir sancının, bir iniltinin, bir derdin mahsullerisiniz. Adam, adam diye bağrı yanan bir hocanın aks-i sedasısınız. Vefalı olmanız icap eder.Şahsen, İslami hassasiyet taşıyanlarda görmemiz icab eden hassasiyetleri onlarda görmeyip, dini eğitim almayanlarda gördüğüm zaman hazmedemiyorum. Bizim Peygamberimiz vefalı Peygamberdir. Siz, midenizdeki maddi çorbadan ruhunuzdaki manevi çorbaya kadar verilen hizmetleri unutmayınız. Allah rızası için verilen nimetler Allah rızası için verildiği zaman değer kazanır.” dedi.
Hitabet Uygulaması dersinden kesitlerin ve slâyt gösterisinin sinevizyon eşliğinde sunulduğu programda, davetçiler kürsüye çıkıp dilek, temenni ve teşekkürlerini arz ettiler. Program katılım sertifikalarının hocalar tarafından davetçilere verilmesi, tebrikleşme ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.